ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΛΑΤΗ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το planetbooks.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης πρϊόντων μέσω του Διαδικτύου, με ιδιοκτήτη το Ζέρβα Μιλτιάδη - Παναγιώτη (ΑΦΜ: 051756792, ΔΟΥ : Αμαρουσίου), που εδρεύει στο Μαρούσι (Κοτζιά 1).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της μεταξύ μας συναλλαγής είναι η εκ μέρους σας γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Κατά τη διάρκεια μιας παραγγελίας, θα σας ζητηθεί το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, η διεύθυνση στην οποία θέλετε να αποσταλούν τα πωλούμενα προϊόντα, τον αριθμό του σταθερού ή κινητού σας τηλεφώνου (ή όποιο άλλο τηλέφωνο θέλετε το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας), την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail address) κ.λπ.

Το planetbooks.gr, υπακούoντας πιστά στις αρχές της προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και διεθνείς συμβάσεις δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας χρήση, ούτε με κανέναν τρόπο να αποκαλύψει, δημοσιοποιήσει, πωλήσει, ανταλλάξει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε.

Επίσης μπορείτε οποτεδήποτε να προβείτε, εφόσον υπάρχει λόγος, στην αλλαγή των προσωπικών στοιχείων που μας έχετε γνωστοποιήσει ή και να περιορίσετε ή ακυρώσετε τη χρήση κάποιων από τα στοιχεία αυτά με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση όλων όσων επιθυμούν να αγοράσουν από το www.planetbooks.gr, διαθέτουμε τους ακόλουθους τρόπους πληρωμής:

1. Με πιστωτική κάρτα VISA, MAESTRO, AMERICAN EXPRESS, DINERS & MASTERCARD που έχει εκδοθεί σε οποιαδήποτε τράπεζα (προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη).

2. Συναλλαγή μέσω Paypal. Το PayPal είναι μία online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων. Χρησιμοποιείται ευρέως για ασφαλείς συναλλαγές μέσω του Internet.

Πως λειτουργεί το PayPal:
Ακριβώς όπως ένας απλός τραπεζικός λογαριασμός. Μπορούμε να βάλουμε σε αυτόν λεφτά από μία κάρτα (διότι το Διαδίκτυο δεν έχει ταμεία), να δεχτούμε λεφτά από κάποιον άλλο ή και να στείλουμε λεφτά σε άλλον. Επιπλέον, αν χρειάζεται να πληρώσουμε κάποιον αλλά δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία του λογαριασμού του ζητάμε ένα ειδικό mail με το ποσό που ζητάει και συμπληρώνουμε στην ειδική κρυπτογραφημένη σελίδα του PayPal τα στοιχεία της κάρτας μας.
Γιατί είναι ασφαλές το PayPal:
Διότι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία της κάρτας μας είναι το ίδιο το PayPal. Ο παραλήπτης το μόνο που κάνει είναι να παραλαμβάνει τα χρήματα και ΟΧΙ αριθμούς καρτών. Επίσης όλες οι σελίδες του είναι κρυπτογραφημένες, πράμα που σημαίνει πως κανένας δεν μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία μας.

3. Με αντικαταβολή μετρητοίς. Αν επιθυμείτε την αντικαταβολή, τα προϊόντα της παραγγελίας σας θα βρίσκονται στα χέρια σας εντός τριών με πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αποστολής τους.

ΤΡΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ - ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:
Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν με απλό ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ). Η παραλαβή τους γίνεται από το κατάστημα ΕΛΤΑ που εξυπηρετεί τη διεύθυνση αποστολής που έχετε δηλώσει. Σε περίπτωση που επιθυμείτε παραλαβή στη διεύθυνση αποστολής που έχετε δηλώσει (courier) παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@planetbooks.gr
Ο χρόνος αποστολής είναι 3-5 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία αποστολής. Αποστολές πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών.
Το κόστος της αποστολής είναι 3.40 ευρώ, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά.

ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΩΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ:
Στις τιμές περιλαμβάνεται το ΦΠΑ (6% για βιβλία και περιοδικά, 24% για τα υπόλοιπα είδη).

ΔΙΑΦΟΡΑ:

1. Ανωτέρα βία: Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να σας παραδώσουμε τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπ' αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας.

2. Ευθύνη planetbooks.gr: To planetbooks.gr δεν ευθύνεται για ελαττώματα ή κακή ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει στους πελάτες του.

Σε περίπτωση πάντως που στις παραδιδόμενες ποσότητες αποδεδειγμένα ανευρεθεί ελαττωματικό προϊόν διατηρείτε το δικαίωμα επιστροφής του με δυνατότητα αντικατάστασής του με δικά μας έξοδα αποστολής ή επιστροφής των χρημάτων σας.

3. Διαφημιστικά μηνύματα: Το Planetbooks.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν την πληροφόρησή τους για τα νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν προσφορές, διακανονισμούς πληρωμής κλπ. με την αποστολή διαφημιστικών - ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση ή δια του τηλεφώνου. Το Planetbooks.gr δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία του. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων.

4. Ισχύον Δίκαιο: Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του Planetbooks.gr διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.